Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

De Cecco Olasz tészta

De Cecco Olasz tészta

Az egyedülállóan sokszínű olasz tészta, amelyben az ízek és formák harmóniája találkozik.

 

 

Mi sem egyszerűbb, ugyanakkor laktatóbb étel, mint egy jól elkészített, fenséges olasz tészta. Nem igényel előkészítést, és nem kell hosszú órákat a konyhában tölteni, mégis egy finom étel kerül az asztalra. 

 

Több legenda is terjed arról a világban, hogy honnan származik a tészta, de igazából nem lényeges az eredete. Az viszont kétségtelen, hogy elsőre mindenkinek az olasz tészta, a mediterrán életérzés jelenik meg a szeme előtt, ha a tészta kerül említésre. Ínycsiklandó illatok és étvágygerjesztő ízek kapcsolódnak még hozzá a képzeletünkben. 

 

Áruházunk termékkínálatába közvetlenül a pasta hazájából, a festői szépségű Olaszországból érkeznek a finomabbnál finomabb különleges tésztafélék. Vásárlóink könnyedén az otthonukba tudják varázsolni az olasz konyha jellegzetes és változatos ízeit. 

 

A pasta az olasz konyha lelke

 

Ha a formájukat nézzük, elmondható, hogy több száz olasz tészta létezik, nem is beszélve az elkészítési módokról. Az olaszok épp olyan szenvedélyesen szeretik az ételeket, mint ahogy magát az étkezéseket és az életet is. A kulináris élvezetek egyet jelentenek számukra az öröm megélésével vagy akár a társasági élettel is. Nem véletlenül egy valódi gasztronómiai paradicsom ez az ország. 

 

Minden egyes olasz tészta egyedi karakterrel rendelkezik, és más ételekhez illik. Mindegyiket a hozzá illő mártással tálalják, aki pedig nem így tesz, azt nagy illetlenségnek tartják. Amikor egy-egy fogás elkészítéséhez tésztát választasz, érdemes figyelembe venni a szósz összetevőit és az állagát is. 

 

Ismerd meg az olasz tészta gazdag világát!

 

Talán a legismertebb olasz tészta a spagetti, ami szerte a világon nagy népszerűségnek örvend. Hosszú, vékony és üreg nélküli tészta, ami végtelenül sokoldalú. Szinte mindenféle mártáshoz illik, akár egy fokhagymás-olívaolajos alaphoz is. 

 

A magyaros szószokhoz is lehet fogyasztani, de nagyon elterjedt a bolognai vagy a carbonara is. A különféle szószokba kerülhetnek a húsok és zöldségek helyett akár tenger gyümölcsei is. A spagetti lapos változata pedig a linguine, mely ugyanezekkel a tulajdonságokkal bír.

 

A makaróni egy üreges csőtészta, amely főleg az északi vidéken kedvelt, ahol még levesbetétként is szokták fogyasztani. Hígabb mártásokhoz remekül passzol, a szósz bekúszik az üregekbe, akár rakott tészta is készülhet belőle. A spagettinél és a makaróninál vastagabb, lyukas középpel rendelkező tészta a bucatini. 

 

Könnyedén tapad a szószokhoz a pillangó alakú farfalle is, tejszínes szószokhoz különösen ideális, de tésztasalátához is tökéletes. Paradicsomos, húsalapú ragukhoz, sűrű, krémes állagú szószokhoz jó választás a penne. Kiválóan magába szívja a szószokat ez a barázdált olasz tészta, de a lyukakba is kerül belőle bőven. 

 

Még néhány olasz tészta

 

A tagliatelle egy szélesebb és lapos tészta, amit klasszikusan húsos raguval szoktak tálalni, például bolognaival. A rigatoni nagyobb lyukú, cső alakú változat, ami hosszabb főzési időt igényel, és kiválóan alkalmas húsos vagy zöldséges ragukhoz. 

 

Rétegezve sütik meg különböző töltelékekkel és sajttal a lapokba szelt tésztafélét, aminek az elnevezése lasagne. Könnyű szószok vagy akár egy finom pesto kíséretében és kis gombócok formájában kerül a tányérba a gnocchi, ami krumpliból készül. 

 

A sort persze hosszasan lehetne még folytatni, hiszen annyi izgalmas olasz tészta létezik, hogy nem mindig könnyű választani. Bízunk benne, hogy sikerült egy kis áttekintést adni erről a formájában és ízében is gazdag és változatos gasztronómiai világról. Érdemes oldalunkon böngészni, mert heti rendszerességgel szállítunk ellenállhatatlan ízeket egyenesen az olasz tészta hazájából.