Eredeti olasz élelmiszerek egyenesen a mediterrán gasztronómia fellegvárából.

Eredeti olasz élelmiszerek egyenesen a mediterrán gasztronómia fellegvárából
Ha jártál már Olaszországban, biztosan megérintett a napfényes és élettel teli, történelemmel és szenvedélyes érzelmekkel átitatott világa. Ez a hely az ikonikus ételek és borok hazája is egyben, az olasz élelmiszereknek nincs párja, szerte a világon rendkívül közkedveltek.
Kit ne nyűgözne le egy fűszerektől illatos, ropogós, paradicsomos pizza vagy egy ínycsiklandó tészta, egy kávé aromájával felpezsdített krémes tiramisu? Nem is beszélve a kávéházak és vendéglők egyedi hangulatáról, ami egy vérbeli mediterrán életérzést takar.
Ez az ország gazdag múlttal rendelkezik, kiemelkedő a történelme és a kultúrája, sok híres zeneszerző hazája. Festői tájak és barátságos kisvárosok, de nyüzsgő nagyvárosok is jellemzik, itt található a divat egyik fővárosa is.
Az olasz élelmiszerek is az ország vonzerejét jelentik. Kellemes éghajlat, rengeteg turisztikai látványosság, gyönyörű tengerparti strandok, izgalmas szigetek teszik még népszerűbbé a látogatók számára, nem is beszélve a temperamentumos, de vendégszerető emberekről, akik élénk társadalmi életet élnek. Egy családi vagy baráti találkozó igazi gasztronómiai élmény, hiszen számukra nemcsak az étel okoz örömet, hanem annak elfogyasztása is, akár egy nagyobb társaságban.
Az olasz élelmiszer tehát nem csupán táplálék, hanem egy életstílus kulináris kifejeződése. Az olasz ételek általában egyszerű összetevőkből állnak, ám annál ízletesebbek. Művészien kombinálják az alapanyagokat, de szerencsére nem kell hozzá profi szakácsnak lenni, hogy ezeket el is tudd készíteni.
Viszonylag könnyű konyhatechnológiai műveleteket használnak, nincsenek bonyolult receptek, ám azt tudni kell, hogy erősen tisztelik a hagyományaikat. Az ételeket tehát az eredeti recept szerint kell elkészíteni, de ha valamit módosítanak a recepten, akkor más nevet kell neki adni. Különben az olaszok hajlamosak rossz néven venni az alapanyagok megváltoztatását.
Milyen olasz élelmiszerek találhatók kínálatunkban?
Az egyik legnépszerűbb olasz élelmiszer a pasta, azaz a tészta, amit rengeteg formában és méretben készítenek. Szószok, mártások kerülnek rájuk, illetve híres olasz sajtokkal bolondítják meg ezeket, általában könnyen törhető és reszelhető parmezánnal, de szeretik a mozzarellát, a gorgonzolát és a ricottát is.
Pesto, ragu és különféle paradicsomszószok is megtalálhatók kínálatunkban, amelyek tökéletesen illenek az egyes tésztafélékhez. Az olasz élelmiszerek egyenesen Olaszországból kerülnek készletünkre, ahova heti rendszerességgel járunk beszerezni ezeket a termékeket. Friss áru is kapható nálunk: sajtok, a híres olasz gnocchi, töltött tészták is várják az ínyenceket.
A térség ételeinek elkészítéséhez növényi olajakat, főleg olívaolajat használnak, de fent északon kedvelt a vaj is. Ezért nem hiányozhatnak a finom olajak sem virtuális polcainkról, ahogy a bor- és balzsamecetek sem. Édességrajongók is találnak számukra kedvező olasz élelmiszert nálunk, de eredeti olasz mézeket, lekvárokat és szirupokat is kínálunk.
Az ételek megkoronázásához válassz illatos fűszereket, a leöblítésükhoz zamatos gyümölcsleveket. Az étkezés végén pedig elmaradhatatlan egy ízletes és erős olasz kávé, ami felfrissít és az olasz életérzés örömével ajándékoz meg.
Eredeti olasz élelmiszerek
A felsorolás persze nem teljes, érdemes átböngészni a teljes választékunkat, hiszen nagyon sokoldalú és változatos olasz élelmiszereket kínálunk. Szedd össze, amelyekre szükséged van egy igazi olasz menüsor elkészítéséhez, és rendeld meg! Ha kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken!